Grävmaskin & minigrävare

Är du på jakt efter en ny grävmaskin eller minigrävare? Vill du ha hög kvalitet till rimliga priser? Big Stone Maskin är det självklara valet! Vi konstruerar och säljer vår egen produkt – Big Stone Dumpervagnen.

Vår dumpervagn har hög prestanda, är enkel att använda och säljs till rimliga priser. Big Stone Maskin är det självklara valet för dig som vill hålla nere dina kostnader utan att göra avkall på kvalitet och effektivitet.

Big Stone Portar & Garage har gedigen branscherfarenhet vilket gör att vi kan det mesta som har med grävmaskiner och minigrävare att göra.

Känner du dig osäker på om Big Stone Dumpervagnen passar dina behov och förutsättningar? Läs gärna mer om den här: Big Stone Dumpervagnen eller hör av dig till oss. Vi ser framemot att få hjälpa dig.

Grävmaskin och minigrävare – konstruktion

GrävmaskinDet finns olika sorters grävmaskiner och minigrävare men de är i regel konstruerade på samma sätt.

En grävmaskin eller en minigrävare består av olika delar och de är: undervagn, överdel och aggregat. Överdelen är utrustad med en motor- och hyttdel som kan rotera fritt i relation till maskinens undervagn. Aggregatet är till för att utföra själva grävarbetet.

Den här sortens maskiner finns i olika viktklasser och har därmed olika kapacitet. En grävmaskin som väger mellan 5 och 20 ton har emellanåt hjuldrivning vilket ger bra rörlighet. Tyngre modeller är alltid drivna med larvband eftersom det ger så bra stabilitet och framkomlighet.

Minigrävare är visserligen små men de har ändå stor kapacitet. De är väldigt smidiga maskiner och finns i viktklassen 0,5 till 8 ton. Dessa maskiner drivs med larvband.

Att hyra eller köpa till exempel minidumpers är dyrt och innebär en stor investering oavsett om man väljer en ny eller en begagnad. Många väljer därför att använda sig av sina minigrävare och det är här vår vagn kommer in. Big Stone Dumpervagnen har en smart konstruktion och är lätt att ansluta till din grävare.

Användningsområden för grävmaskin och minigrävare

Om du söker en maskin med stora möjligheter så rekommenderar vi Big Stone Dumpervagnen. Vår vagn är mångsidig och kommer garanterat att underlätta ditt arbete.

Grävmaskin

En grävmaskin är sannolikt en av de vanligaste maskinerna inom anläggningsarbete, har många användningsområden och är väldigt anpassningsbara. Du kan även utöka maskinens möjligheter om du utrustar den med olika sorters redskap.

Grävmaskiner passar perfekt vid grävning, rivning, schaktning, markberedning samt när du vill flytta på större jordmassor. Det är även vanligt att arbeta med en grävmaskin när det utförts till exempel brytning av stubbar samt för rensning av diken på kallytor.

Du kopplar enkelt samman vår Big Stone Dumpervagn med din grävmaskin och slipper hyra eller köpa till exempel en dyr minidumper.

Minigrävare

Ska du göra om din trädgård? Funderar du på att gräva nya land eller rabatter? I så fall vill vi rekommendera vår Big Stone Dumpervagn. Den fungerar utmärkt för olika sorters trädgårdsarbeten samt vid enklare grävjobb på en villatomt.

Minigrävare är lättmanövrerade, flexibla och passar perfekt när du vill kunna ta dig fram i trånga utrymmen. När du väljer att skaffa en minigrävare så får du flexibilitet, tillförlitlighet och mycket kraft.

Big Stone Maskin har ett utmärkt alternativ för dig som vill komplettera din minigrävare. Vår Big Stone Dumpervagn förenklar dina projekt och sparar både tid och pengar för dig.

Välkommen att kontakta oss!

Big Stone Maskin

Rogslundsvägen 30,
SE-515 32 VISKAFORS

Telefon: +46 (0)33 29 40 40
Mobil: +46 (0)708 38 27 52
E-post: info@bigstone.nu