Dumpervagn

Så kom Big Stone Dumpervagnen till!

Under den varma sommaren hade jag möjlighet att gräva ur vår torrlagda damm med minigrävare. De jord, grus och stenmaterial som lades upp bredvid kunde ju inte ligga kvar. När jag skulle köra bort dessa högar blev enda alternativet för tillfället att använda skottkärra, Jag började jobba och grävde för hand någon timme varje dag, när jag mer och mer funderade på hjälpmedel för att flytta materialet ett tjugotal meter.

Jag viste ju redan att det fans speciella maskiner (minidumpers) på marknaden som kunde göra jobbet, men det är inte billigt att hyra en sådan maskin, att köpa ett alternativ som kunde underlätta arbetet är en betydligt större investering från begagnad minidumpers till ny är priserna ca 30 till 200 000 kr.

Jag tänkte att det måste gå att göra någon anordning till min minigrävare som skulle underlätta arbetet. Jag började konstruera och svetsa ihop ett dumperflak med rätt vinklar för att kunna lasta maximalt och få materialet att lätt falla ur vid tippning, dumpervagnen är försedd med en kraftig axel med breda bärande hjul som maximerar användning även vid mjukt underlag. Till vissa arbeten där man tänker hyra eller köpa en minidumper, använder man istället sin minigrävare och kopplar på ett mycket billigare alternativ, Big Stone Dumpervagnen.

Jag ville få någonting att fungera utan egen motor och hydraulik, man behöver endast två dragkättingar i främre delen av vagnen som fästs via original lyftögla på grävarens skopa eller i nära anslutning. Bakre kätting har funktionen balanskätting och fästes i stickan.

Jag började prova konstruktionen och den fungerade och är lätt att använda, man ställer av vagnen i riktning där åt materialet skall flyttas och i nära anslutning till grävarens arbetsområde, maskinisten går ur och kopplar bort snabbkättingarna och lastar vagnen full. Efter påkoppling av kättingar transporteras lastad vagn till tippningsplats, maskinisten går ut och kopplar bort balanskättingen och lyfter hela dumpervagnen upp i lodrätt ställning så att materialet faller ur, och svänger sedan hela ekipaget helt runt och kör tillbaka för att lasta igen.

Då konstruktionen är enkel blir också tillverkningskostnader låga, vilket medför att de flesta som äger en minigrävare kommer efter att ha provat en dumpervagn, se möjligheterna till diverse arbeten. Det kommer att vara lika naturligt som att man har ett antal olika typer av redskap skopor m.m. När du upptäcker fördelarna med en Big Stone Dumpervagn som ett ytterligare redskap blir det naturligt att du även vill ha denna möjlighet.

Hur enkelt kan det vara? Se demonstrationsfilmen!

Användningsområde för Big Stone Dumpervagn

Användningsområden för Big Stone Dumpervagn är framförallt begränsade ytor som exempelvis trädgård eller andra mindre arbetsplatser där material skall flyttas från en plats till en annan, ofta kan det även vara sankt, där större maskiner inte kommer åt eller kan ta sig fram. 
Även mycket lämplig till nu mer vanliga mindre eldrivna grävmaskiner som måste användas inomhus för att unvika avgaser.

Ett annat perfekt användningsområde är om en smalare gång, cykel eller ridväg genom terrängen skall anläggas då mindre grustäkter kan användas längs vägen.

Produkten är upphovsrättsskyddad och får inte kopieras, överträdelse kan innebära skadeståndsanspråk.

Välkommen att kontakta oss!

Big Stone Maskin

Rogslundsvägen 30,
SE-515 32 VISKAFORS

Telefon: +46 (0)33 29 40 40
Mobil: +46 (0)708 38 27 52
E-post: info@bigstone.nu

Testprovning

Vi söker nu dig som har en grävmaskin och som vill vara med och testprova Big Stone Dumpervagn. För er som får möjlighet att testprova är detta helt gratis.
Skicka in en intresseanmälan till Benny Börjesson.