Dumper & minidumper

Dumper och minidumper är fantastiska transportfordon. Det är flexibla maskiner och i många fall kan de anpassas efter dina specifika behov. Med sina tippbara lastflak är de extra lämpliga för exempelvis transport av jord och spån.

Att hyra eller köpa en dumper alternativt en minidumper är en stor investering. Det gör att många tvekar inför den här sortens inköp, trots att det skulle underlätta för dem. Vi på Big Stone Maskin har därför konstruerat det perfekta alternativet – Big Stone Dumpervagnen!

Vår vagn är modern, funktionell och av högsta kvalitet! Big Stone Dumpervagnen håller garanterat måttet under tuffa arbetsförhållanden. Oavsett vilka krav du har på lastkapacitet och för vilka ändamål du vill använda din maskin – vi hjälper dig att hitta det du söker! Läs gärna mer om Big Stone Dumpervagnen på vår hemsida.

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer om vad vi har att erbjuda.

Dumpers och minidumpers – flexibla fordon med stora möjligheter

DumperEn dumper är ett sorts transportfordon som är utrustat med ett tippbart lastflak. Dessa fordon används vanligtvis vid olika sorters bygg- eller markarbeten där man behöver forsla bort till exempel jord, grus, gödsel och spån med mera. Dumpers är konstruerade för att klara av svår terräng vilket innebär att de är ett utmärkt val vid transport av till exempel bergmassor.

Kort sagt – dumpers och minidumpers är mångsidiga maskiner som kan anpassas efter just dina behov. Moderna dumpers har drivning på alla hjul, dvs. allhjulsdrift.

Big Stone Dumpervagnen tar sig fram på begränsade ytor och är särskilt lämplig du planerar att anlägga till exempel en smalare gång alternativt en cykel- eller ridväg. Läs gärna mer här: Big Stone Dumpervagnen.

Dumpers – lite historik

1966 lanserade Lihnells vagnfabrik (Livab, senare Volvo) den världens första dumper med ramstyrning. Maskinen hade en justerad traktor som framdel och en vagn som var enaxlig med drivning.

1969 lanserades en dumper som var sexhjulig och som därmed gav marknaden en maskin med utökad kapacitet.

Välkommen att kontakta oss!

Big Stone Maskin

Rogslundsvägen 30,
SE-515 32 VISKAFORS

Telefon: +46 (0)33 29 40 40
Mobil: +46 (0)708 38 27 52
E-post: info@bigstone.nu